Британія: міграційна система Європи зламана, необхідні жорсткі правила

Неділя, 30 серпня 2015, 14:51

Міграційна система Європи зламана, а відсутність системи меж для мігрантів посилює кризу. ЄС має посилити правила про вільне пересування.

Про це написала британський міністр внутрішніх справ Великої Британії Тереза Мей у статті Sunday Times.

Мей зазначила, що Шенгенський прикордонний кодекс, який усуває прикордонний контроль на більшій частині Європи, але в який Велика Британія не входить, підігрів кризу з біженцями.

"Події цього літа показали, що найбільш трагічні наслідки зламаною європейської міграційної системи лягають на плечі тих, хто піддається ризику експлуатації. Країни Європи все більше усвідомлюють, що ці трагедії посилюється європейською системою без кордонів", - написала Мей.

Деякі європейські уряди розглядають можливість внесення змін до Шенгенського кодексу, але Єврокомісія наполягає на тому, що не бачить необхідності в зміні правил.

"Коли кодекс було вперше закріплено, вільний рух означав свободу переміщення на роботу, а не свободу перетинати кордони в пошуках роботи або претендувати на пільги. Ми повинні прийняти деякі важливі рішення і відновити вихідний принцип", - зазначила міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.