ПАРЄ розробить правила для депутатів, що їздять до окупованого Криму

Понеділок, 31 серпня 2015, 14:29

Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) розглянуло конфліктну ситуацію, що склалася через несанкціонований візит до Криму французьких депутатів, в тому числі глави моніторингового комітету Тьєррі Маріані.

Про це "Європейській правді" розповів глава української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв, що брав участь у засіданні Бюро.

Як відомо, депутат Національної асамблеї Франції Тьєррі Маріані, був керівником групи депутатів, які відвідали Крим наприкінці липня. Згодом Україна оголосила всіх учасників поїздки персонами нон грата.

31 серпня під час засідання Бюро ПАРЄ Тьєррі Маріані сказав, що "не шкодує і за свій вчинок вибачатися не буде", повідомив "Європейській правді" Ар’єв. За словами українського депутата, Бюро було одностайним у засудженні французького політика, але не мало юридичних важелів для того, щоби його покарати.

Маріані на засіданні Бюро ПАРЄ

Керівний орган асамблеї, водночас, вирішив, що на майбутнє є потреба розробити правила, якими мають керуватися інші члени ПАРЄ при відвідуванні окупованих територій.

"Справа Маріані направлена в Регламентний Комітет. Бюро запропонувало розробити рекомендації для подібних візитів. З приводу недовіри йому як голові комітету, він сказав що якщо його звинуватять в маніпуляціях в роботі комітету, він одразу подасть у відставку", - розповів Володимир Ар’єв.

"Ми наполягаємо на якнайшвидшому внесенні питання довіри на міграційний комітет", - додав він.

Засідання міграційного комітету відбудеться в Страсбурзі 28 або 29 вересня, під час чергової сесії ПАРЄ.

Всі п’ятеро членів міграційного комітету від України, включно з Надією Савченко, підписали звернення до комітету з проханням про відставку Маріані з його посади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.