У Європарламенті обговорять список Сенцова-Савченко - євродепутат

Понеділок, 31 серпня 2015, 15:30

Комітет  у закордонних справах Європарламенту у понеділок розгляне ідею міністра закордонних справ України Павла Клімкіна про створення списку Сенцова-Савченко, який має на меті покарати відповідальних за засудження українців. 

Про це заявив євродепутат Пятрас Ауштрявічюс, який очолює у Європарламенті неформальну групу "Друзі європейської України", в коментарі Deutsche Welle.

"Я повністю підтримую ідею створення списку Сенцова-Савченко", - заявив Ауштрявічюс.

За його словами, цей список потрібен для того, щоб "привести у дію необхідні важелі проти тих, хто відповідає" за незаконне ув'язнення українських громадян на території Росії.

Водночас голова  комітету Європарламенту у закордонних справах Ельмар Брок в інтерв’ю виданню напередодні був не готовий обговорювати питання "Списку Сенцова", пославшись на необхідність провести перші консультації на комітеті з цього приводу.

Водночас Брок різко засудив вироки Сенцову та Кольченку.

"Це дике політичне твердження, що йдеться про тероризм. Люди виступають за право на самовизначення України, це не може бути причиною для висунення таких звинувачень, для яких немає жодних доказів (...) і тому немає жодного розуміння цих політично вмотивованих вироків", - заявив він.

Як відомо, раніше глава МЗС України Павло Клімкін заявляє про необхідність створення списку санкцій тих росіян, хто причетний до незаконного утримання українців у РФ, у тому числі Олега Сенцова, Надії Савченко.

Нагадаємо, 25 серпня, українського режисера Олега Сенцова засудили до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за організацію терактів в Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: