Грибаускайте не робить трагедії зі скорочення повітряної поліції НАТО

Четвер, 6 серпня 2015, 13:39

Скорочення місії протиповітряної оборони НАТО в країнах Балтії проводиться з урахуванням посилення інших елементів безпеки у Балтійському регіоні і тому не має особливого значення.

Про це сказала президент Литви Даля Грибаускайте, повідомляє видання Delfi.

"Мені б хотілося звернути увагу на те, що в країнах Балтії залишиться вісім літаків - а це вдвічі більше літаків ППО, ніж було до кризи в Україні. Таким чином, ми зберігаємо подвоєну місію ППО. Польща забезпечить себе сама, так що це скорочення не таке вже й важливе", - зазначила вона.

За словами Грибаускайте, увага до Литви та інших країн Балтії з боку союзників по НАТО залишається високою - про це говорять рішення про заснування в Балтійських країнах опорних пунктів НАТО, дислокацію важкої військової техніку США.

Також, за словами президента, масштаби та інтенсивність натівських військових навчань в регіоні "безпрецедентні".

"Ситуацію з безпекою потрібно сприймати комплексно, всебічно, і я вважаю, що особливо реагувати на скорочення ППО в даний час, мабуть, не варто - це рішення, яке приймається з урахуванням посилення всіх інших елементів безпеки в регіоні", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що незважаючи на збільшення активності російських літаків, НАТО має намір вдвічі скоротити місію повітряної поліції в Балтійському регіоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.