За перший день Росія знищила понад 250 тонн санкційних продуктів

Фото
Четвер, 6 серпня 2015, 19:26

Росія в перший день дії указу президента Володимира Путіна про знищення санкційних товарів, знищила більше 250 тонн європейських продуктів.

Про це повідомляє РИА "Новости".

"За перший день різні регіони країни повідомили про виявлення, а також часткове спалювання і розчавлювання тракторами понад 250 тонн яблук, персиків, свинини, томатів, сиру" - пише агенція.

Серед знищених продуктів – 9 тонн сиру в Бєлгородській області, які майже годину "прасував" 45-тонний каток. Ще 20 тонн сирного продукту з Німеччини спалили в Петербурзі.

Фото ТАСС 

Дісталося й персикам, нектаринам та яблукам – 60 тонн фруктів готові знищити в Брянській і Смоленській областях. Крім того, на утилізацію відправили помідори, моркву та яблука з Польщі.

Не обійшлося і без курйозів. При перетині білорусько-російського кордону водій, який перевозив 1,5 тонни помідорів, повернувся назад на територію Білорусі, дізнавшись, що овочі можуть знищити. При цьому він забув свій паспорт на кордоні.

Про те, як в Росії воюють з їжею можна подивитися на прикладі Бєлгородської області.

Нагадаємо, в Росії з 6 серпня почав діяти указ про знищення продуктів, які потрапили під російське ембарго. Відповідний документ президент РФ Володимир Путін підписав 29 липня. 

Шукатимуть і знищуватимуть заборонені товари не тільки на кордоні, а й по всій території Росії.

Крім того, у Держдумі пропонують ввести кримінальне покарання для осіб, причетних до ввезення в Росію продуктів, що потрапили під ембарго.

При цьому поїдання російськими чиновниками санкційної продукції, призначеної до знищення, буде вважатися порушенням і підпадати під кримінальну статтю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.