Угорщина викликала посла Австрії через критику щодо мігрантів

Вівторок, 1 вересня 2015, 15:48

МЗС Угорщини у вівторок викликало посла Австрії через критику австрійського канцлера Вернера Файмана з приводу міграційної політики країни.

Про це йдеться у повідомленні міністерства.

Зокрема канцлер Австрії  у понеділок зробив заяву, в якій висловив думку, що паркан, побудований Угорщиною на кордоні з Сербією, не зможе вирішити проблему напливу мігрантів.

Як наголосив австрійський лідер, у перевізників нелегалів є варіанти того, як уникнути такого роду фізичних перешкод.

Окрім того Файман розкритикував Угорщину за неналежні процедури контролю, яі дають змогу тисячам біженців направлятися до Австрії.

У відповідь глава МЗС Угорщини Пітер Сійярто заявив, що "лідер сусідньої країни мав би робити заяви на підставі фактів, а не висувати неправдиві звинувачення".

Заява австрійського канцлера, за словами угорського міністра, є тим більш небезпечною, оскільки здатна "активізувати емоції у громадськості".

"Було надто ясно видно в останні кілька днів, що неправильно витлумачені і безвідповідальні заяви можуть спровокувати агресію і створювати небезпечні ситуації в Угорщині", - наголосив Сійярто.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що посол Франції в Будапешті був викликаний до Міністерства закордонних справ Угорщини у зв'язку з критичними висловлюваннями глави МЗС Франції Лорана Фабіуса.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.