У Німеччині відкрили перший центр для балканських біженців

Вівторок, 1 вересня 2015, 20:02

У баварській комуні Манхінг 1 вересня відкрився перший центр для тимчасового розміщення біженців з балканських країн, у яких практично немає шансів отримати притулок у Німеччині.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Міністр соціальної політики Баварії Еміліа Мюллер закликала всіх, в першу чергу Євросоюз, до більшої солідарності з питання біженців.

"Іншим федеральним землям також доведеться проявити солідарність. Баварія не може поодинці нести на собі таку відповідальність", - попередила міністр.

Загалом в центрі на тимчасовій основі поселять близько 1,5 тисячі біженців, в основному, з країн західних Балкан. Процедура розгляду їх заявок на притулок буде займати від чотирьох до шести тижнів, після чого їх будуть висилати на батьківщину.

Мюллер розраховує, що перший літак з вихідцями із балканських країн поверне їх на батьківщину вже через тиждень. На її думку, цей факт має переконати інших бажаючих не просити притулку в Німеччині.

Другий подібний центр планується відкрити 15 вересня в Бамберзі на території колишньої військової бази США. Можливість відкриття третього знаходиться на розгляді.

Як повідомлялося, в Баварію тільки за останні два дні прибули потяги з Угорщини та Австрії з 2500 біженцями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: