ООН закликає країни ЄС не закривати кордони для біженців

Понеділок, 14 вересня 2015, 09:42

Відповідь країн Євросоюзу на міграційну кризу має полягати не в закритті кордонів для біженців, а у створенні центрів для їх прийому.

Про це йдеться в заяві Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ).

"Останні заяви щодо різних заходів прикордонного контролю у низці європейських країн тільки підкреслює нагальну необхідність створення всеосяжної європейської реакції. Ця відповідь має ґрунтуватися на створенні ефективних приймальних пунктів за підтримки усіх зацікавлених сторін, включаючи УВКБ, щоб правильно надати допомогу, реєструвати і розподіляти людей після прибуття до Греції, Італії та Угорщини", - йдеться у заяві.

В ООН відзначають, що цей процес повинен супроводжуватися швидкою реалізацією програми переселення, запропонованої Європейською комісією.

"УВКБ ООН занепокоєне тим, що поєднання різних індивідуальних заходів може створити ситуацію, коли велика кількість біженців, що шукають в Європі захисту відповідно до норм міжнародного права, потраплять в стан правової невизначеності", - наголошується в заяві.

Як повідомлялося, 13 вересня Німеччина оголосила про тимчасове повернення до контролю на кордоні між Баварією та Австрією.

Місцева влада каже, що контроль діятиме, допоки в цьому буде потреба.

У Австрії теж планують відновити прикордонний контроль через міграційну кризу в Європі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: