В Чехії поки не вводитимуть прикордонний контроль

Понеділок, 14 вересня 2015, 15:36

Чеська поліція поки не наслідуватиме колег з Німеччини, Австрії та Словаччини і не вводитиме прикордонний контроль, однак не виключає, що ситуація може змінитися.

Про це заявив начальник поліції Чехії Томас Тухи, повідомляє видання Novinky.

За його словами, рішення Чехії про відновлення контролю залежатиме від того, чи не буде спрямована до країни хвиля біженців, які натраплять на закриті кордони Австрії, Словаччини чи Німеччини.

Він зазначив, що відповідне рішення може прийняти чеський уряд.

"Наразі ми не плануємо розширювати заходи, про які я оголосив в неділю ввечері. Ми будемо пильно слідкувати за ситуацією", - сказав Тухи.

Раніше на прикордонні пункти пропуску були додатково направлені близько 200 поліцейських. Вони розподілені на три залізничних і 11 автомобільних пунктів.

Як повідомлялося, 13 вересня Німеччина оголосила про тимчасове повернення до контролю на кордоні між Баварією та Австрією.  Про плани щодо введення прикордонного контролю заговорили і в Австрії.

Пізніше про таке ж рішення заявила Словаччина.

Крім того, Австрія заявила про те, що посилить кордон 2200 військовими, які матимуть право здійснювати прикордонний контроль. Глава МВС Австрії Йоханна Мікль-Лейтнер пізніше заявила, що країна теж вводить тимчасовий прикордонний контроль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: