ЄС закликав Раду прискорити виконання потрібних для скасування віз вимог

Середа, 16 вересня 2015, 13:06

ЄС закликав Верховну раду зробити все для прийняття законодавства щодо боротьби з корупцією, що необхідно для виконання Плану дій щодо візової лібералізації.

Про це йдеться в заяві посла ЄС в Україні Яна Томбінського.

Він наголосив, що законодавча робота (особливо в сфері боротьби з корупцією), як і раніше, необхідна для досягнення мети безвізового режиму.

"Тому ми закликаємо всі сторони в Верховній Раді зробити свій внесок для завершення необхідного законодавчого процесу, який дуже очікується українськими громадянами" - наголосив Томбінський.

При цьому посол нагадав, що час публікації майбутнього звіту Єврокомісії щодо оцінювання виконання контрольних показників для безвізового режиму спливає.

Як відомо, восени експертні місії ЄС мають оцінити стан виконання Україною другої фази плану дій щодо візової лібералізації, щоб до 15 грудня Єврокомісія могла підготувати звіт про готовність України до скасування віз.

Раніше керівник Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявляв, що Верховна Рада та Генпрокуратура гальмують "безвізову вимогу" про антикорупційне бюро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: