Єврокомісія назвала три пріоритети для України в боротьбі з корупцією

Четвер, 17 вересня 2015, 10:02

Євросоюз очікує посилення боротьби з корупцією в Україні. Незважаючи на позитивні наміри українського уряду, процес реформ відбувається у складних умовах, а корупція, як і раніше, поширена.

Про це заявив у Брюсселі глава групи підтримки України при Єврокомісії Петер Балаш на засіданні Комітету асоціації ЄС-Україна, повідомляє Deutsche Welle.

За словами Балаша, ЄС розраховує на активізацію дій по трьох пунктах: по-перше, найближчим часом має розпочати роботу антикорупційне бюро; по-друге, необхідно налагодити діяльність агентства з попередження корупції, глава якого поки що не визначений; по-третє, має бути призначений спеціальний антикорупційний прокурор.

Раніше керівник Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявляв, що запуск НАБУ гальмується через те, що досі  не призначений керівник антикорупційної прокуратури в складі ГПУ.

Як відомо, запуск реальної діяльності НАБУ є однією з ключових вимог ЄС в рамках виконання Плану дій візової лібералізації. В разі, якщо восени НАБУ не запрацює – ми отримаємо відмову ЄС у скасуванні віз для громадян України.

Джерела "Європейської правди" в МЗС підтверджують, що ця проблема є однією з ключових у виконанні ПДВЛ і на ній наголошував єврокомісар Ган під час візиту до України 11 вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.