Антикорупційне бюро запрацює в жовтні, має встигнути до візової лібералізації

Вівторок, 26 травня 2015, 11:38

Нещодавно створене Національне антикорупційне бюро (НАБ) має намір розпочати діяльність в жовтні, що дозволяє вчасно виконати план дій візової лібералізації.

Про це заявив в коментарі "Європейській правді" директор НАБ Артем Ситнік.

Він запевнив, що проговорював з представниками ЄС чіткий план, за яким Бюро розпочинатиме роботу: "Узгоджувалися навіть такі речі, як доти початку доступу до баз даних – все те, що потрібне, щоби бюро було дієвим. І я очікую, що в жовтні ми розпочнемо перші розслідування".

Радник з антикорупційних питань Консультативної місії ЄС з реформування сектору безпеки, Міка Аалто, додав в коментарі "Європейській правді" що вважає це термін реалістичним.

"Ми, звісно, не говоримо про терміни передачі справ від НАБ до суду. Але початок розслідувань, коли ми зможемо говорити, що бюро є частково дієвим, має відбутися восени. Ми очікуємо, що цього рівня можна буде сягнути в вересні чи в жовтні", - заявив ЄвроПравді Міка Аалто.

Як повідомляла "Європейська правда", проблема неналежної боротьби з корупцією є головною перепоною для скасування ЄС візового режиму для громадян України. Водночас, Україна розраховує виконати всі вимоги ПДВЛ вже восени поточного року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.