В Польщі показали нові докази існування "золотого потяга" нацистів

Фото
П'ятниця, 18 вересня 2015, 18:54

В Польщі двоє чоловіків, які нібито знайшли потяг з золотом нацистів, оприлюднили нові докази його існування.

Зокрема, на спеціально скликаній прес-конференції вони показали знімок з георадару з фрагментом потяга, повідомляє  RMF24.pl.

На їхню думку, на знімку видно гармати і танки.

"Це може бути платформа, на якій стоять танки і гармати. Більше нічого розповісти не можемо, бо це лише здогади" - сказав один з чоловіків, що нібито знайшли потяг.

На фото один з відкривачів, який демонструє знімок з фрагментом потяга 

При цьому вони заявляють, що знімки не "підробка і не погана ксерокопія".

На їх думку, тунелю, в якому начебто стоїть потяг, взагалі не існує – він був засипаний в результаті вибуху. Тим не менш, існує ймовірність, що це метал відбиває хвилі георадару, і тунелю не видно.

"Потяг знаходиться на глибині вісім метрів під землею. Його вагони неоднакової висоти. Зі знімків видно, що там є зброя" - розповів Пьотр Копер, один з відкривачів потягу.

Крім того, відкривачі вважають, що там можуть знаходитись і людські останки, які заслуговують на поховання.

При цьому чоловіки оцінили роботи з відкриття і підняття потягу на поверхню в 2 млн злотих.

Як повідомлялося, заступник міністра культури Пьотр Жуховський 28 серпня  підтвердив, що свідчення радара дійсно показують наявність під землею в районі міста Вальбжих бронепоїзду.

Цьому передував лист на адресу місцевій владі Вальбжиха від двох чоловіків, які заявили про те, що знають, де заховано броньований потяг, який зник наприкінці 1944 року і ймовірно перевозив золото, коштовності і твори мистецтва.

Незважаючи на те, що польська армія вже почала досліджувати місцевість, де може бути схований потяг, чимало польських урядовців продовжують говорити, що це вигадка, і потягу не існує.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: