Частину "золотого потягу нацистів" віддадуть власникам та тим, хто його знайшов

П'ятниця, 28 серпня 2015, 18:48

Якщо в потязі, знайденому в Польщі, знайдуть коштовності, золото і культурні цінності, то їх повернуть власникам або їх спадкоємцям, а 10 % вартості виплатять особам, які його знайшли.

Про це заявив заступник міністра культури Польщі Пьотр Жуховський, повідомляє Gazeta Wyborcza.

Зокрема заступник міністра заявив, що Польща поверне речі, які можуть знайти в потязі їх власникам (якщо тих можна буде ідентифікувати) або ж заплатить 10 % вартості знахідки тим, хто вказав на потяг.

За його словами, є кілька варіантів виплати вартості знахідки.

"Один з них - нагорода. Якщо там будуть культурні цінності, то це - нагорода міністерства культури вартістю не менше 10% від вартості скарбу", - сказав він.

"Якщо ж там будуть речі, чиїх власників  чи їх нащадків можна буде ідентифікувати, то, згідно з законом, власники повинні виплатити тим, хто знайшов потяг, 10% вартості цінностей" - додав Жуховський.

За його словами, швидше за все в потязі знаходяться речі, які будуть визнані власністю держави. В такому випадку держава має виплатити тим, хто вказав на місцезнаходження потяга 10 % його вартості.

Як повідомлялося, минулого тижня двоє мешканців Вальбжихського повіту у Польщі повідомили, що знайшли місце, де захований таємничий потяг з золотом часів Другої світової війни.

При цьому чоловіки просили 10% вартості потягу в якості нагороди за те, що покажуть його місцезнаходження.

Слід зазначити, що Пьотр Жуховський розповів про те, що інформацію про місцезнаходження потягу було отримано від "особи, яка брала участь в його укритті і яка буквально на смертному одрі замалювала план його розташування".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.