В Польщі створили кризовий штаб з пошуків потяга з золотом нацистів

Понеділок, 31 серпня 2015, 13:35

31 серпня в Польщі створили кризовий штаб з пошуків броньованого нацистського поїзда, який, ймовірно, перевозив золото, коштовності і твори мистецтва.

Скликання відповідного штабу ініціював воєвода Нижньої Сілезії Томаш Смоляж, повідомляє Gazeta Wyborcza.

Як зазначається, частину пошукових робіт координуватиме особисто воєвода.

В роботі штабу братимуть участь поліція, пожежна служба, інспекція з охорони довкілля, військовий штаб воєводства, а також місцева влада міста Вальбжих, на теренах якого може знаходитись потяг.

Водночас сам Томаш Смоляж досі не вірить у існування "золотого потягу".

"На підставі документів, які отримав мер Вальбжиха, не можна стверджувати, що місцезнаходження потяга фактично було підтверджене.

В історії було безліч випадків, коли робилися подібні "відкриття", однак небагато з них підтвердилось", - сказав Смоляж, якого цитує Onet.pl.

Крім того, як зазначив воєвода, ані він, ані мер Вальбжиха не бачили знімку з георадара, про який говорив заступник міністра культури Пьотр Жуховський.

Як повідомив Смоляж, кризовий штаб прийняв рішення про забезпечення безпеки території за допомогою поліції та інших служб, ввести заборону на відвідування лісу, проаналізувати всі документи і провести дослідження з використанням георадарів із залученням армії.

"Ми повинні підтвердити всі дослідженнями, як науковими, так і військово-технічними", - підкреслив він. Тільки після цього можуть бути розпочаті роботи з безпосереднього відкриття потяга.

Нагадаємо, заступник міністра культури Пьотр Жуховський 28 серпня  підтвердив, що свідчення радара дійсно показують наявність під землею в районі міста Вальбжих бронепоїзду.

Як раніше повідомлялося, двоє мешканців Вальбжихського повіту повідомили, що знайшли місце, де захований таємничий потяг з золотом часів Другої світової війни.

При цьому чоловіки просили 10% вартості потягу в якості нагороди за те, що покажуть його місцезнаходження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: