Скандал в Чехії: хулігани замінили президентський штандарт червоними трусами

фото, відео
Неділя, 20 вересня 2015, 12:14

Скандальна чеська група Ztohoven зробила диверсію проти резиденції президента Чехії Мілоша Земана в Празькому Граді.

Як повідомляє iDNES.cz, 19 вересня вони проникли на охоронювану территорю Празького граду, замінивши на флагштоку президенский штандарт величезними трусами червоного кольору.

 

Інцидент підтвердив представник Граду Іржі Овчачек. "Я можу підтвердити, що мало місце не тільки для приниження державного символу, прапор президента республіки, що, до речі, є кримінальним злочином, але також і до приниження замку чеських королів. Я сподіваюся, що поліція і державна прокуратура буде діяти абсолютно безкомпромісно, навіть якщо злочинці будуть намагатися предсавлять себе в ролі жертв", - заявив Овчачек.

Як повідомляють в празької поліції, хулігани були затримані. "Як виявилося, затримані вже мають кримінальне минуле",- заявили в поліції. Зараз вирішується питання про юридичну кваліфікації інциденту.

Згідно з чеським законодавством, подібні дії щодо державної символіки караються штрафом до десяти тисяч крон (10 тис грн).

Згодом організатори перформансу - арт-група Ztohoven, заявили, що заміна президентського штандарта в Празі на величезні червоні труси є політичною акцією і відповіддю на візит президента Чехії Мілоша Земана в Китай. В арт-групі відзначають, що червоні труси є найкращим прапором для "людини, який нічого не соромиться".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.