Україна та НАТО розробляють модель реформування Збройних сил

Понеділок, 21 вересня 2015, 10:55

Україна і НАТО спільно розробляють нову модель системи командування та управління, на основі якої, а також у відповідності зі стандартами НАТО будуть реорганізовані Збройні сили України.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю УНІАН повідомив виконуючий обов'язки глави місії України при НАТО Єгор Божок.

"Ми спільно з НАТО почали, і ця робота вже знаходиться на завершальній стадії, розробку нової концепції щодо того, як повинна виглядати нова система командування і управління українською армією", - зазначив він.

"Вже найближчим часом ми отримаємо докладний документ, в якому буде визначено, що треба зробити і чого потрібно досягти, щоб реформувати систему командування і управління ЗСУ відповідно до стандартів НАТО", - сказав Божок.

За словами в. о. голови місії, за рік, що минув з часу прийняття на саміті Україна-НАТО в Уельсі рішення про допомогу Києву у посиленні обороноздатності держави, експерти альянсу вивчили в деталях і проаналізували існуючу систему командування і управління в ЗСУ.

"Оцінка була дуже критичною. Загальний висновок такий, що система командування і управління, яка існувала досі в ЗСУ, абсолютно не відповідає стандартам НАТО",  - наголосив він.

"Охарактеризувати це в двох словах можна так: по логіці та філософії наша система командування і управління ЗСУ повністю не збігається з тією логікою і філософією, які застосовуються в НАТО. Наша система була і залишається ще багато в чому радянською", - наголосив дипломат.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 21 вересня прибуде до України з дводенним візитом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.