В ЄС вступилися за закон про держслужбу, який хочуть відкликати

Вівторок, 22 вересня 2015, 12:08

В Представництві ЄС заявили, що проект закону про держслужбу, ухвалений в першому читанні ВР України, є ефективним та враховує міжнародний досвід.

Про це йдеться в офіційній заяві відомства, розміщеній на сторінці у Facebook.

"Проект закону враховує міжнародний досвід і принципи державного управління, що їх застосовують у ЄС і у країнах Організації економічної співпраці і розвитку",  -йдеться в повідомленні.

"Також цей проект пропонує ефективні рішення для розв’язання головних проблем, з якими наразі зіштовхнулася державна служба України", - говориться в заяві.

В Представництві ЄС також висловили сподівання на "ухвалення запропонованого законодавства у найкоротші терміни" та нагадали, що ухвалення закону про держслужбу є необхідною умовою для надання фінансової допомоги ЄС Україні.

"Також ухвалення цього проекту закону є умовою у двосторонній програмі допомоги між Україною і ЄС, зокрема, що стосується Контракту на державну розбудову, Макрофінансової допомоги, а також можливих майбутніх програм допомоги щодо реформи державного управління", - говориться в заяві дипломатичного відомства.

Нагадаємо, раніше ЄвроПравда повідомляла, що в п’ятницю на закритому засіданні Національної ради реформ (НРР) президент Петро Порошенко заявив про потребу відкликати з парламенту проект закону про державну службу, обґрунтувавши це неправдивим твердженням про претензії з боку ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.