В Польщі завели справу на чоловіків, що нібито знайшли "золотий потяг"

Середа, 23 вересня 2015, 10:26

Прокуратура Польщі розслідує справу Пьотра Копера і Андреаса Ріхтера, які начебто знайшли "золотий потяг" нацистів.

Про це повідомляє портал walbrzych24.

Як зазначається Копер і Ріхтер не мали права на проведення в зазначеній місцевості досліджень з допомогою георадару.

"Штаб-квартира у Вальбжиху отримала два повідомлення про два порушення, вчинені під час пошукових робіт за відсутності потрібних дозволів. Наразі проводиться розслідування обох випадків", - заявили в поліції Вальбжиха.

 "Йдеться про те, щоб дати урок їхнім послідовникам. Ми не хочемо хвилі шукачів скарбів, які ігнорують закони" - заявили представник місцевої влади.

За дослідження без спеціальної згоди відкривачам потяга загрожує до 30 днів арешту, обмеження свободи або штраф.

Раніше на спеціально скликаній прес-конференції відкривачі потягу показали знімок з георадару, на якому начебт о видно фрагмент потягу.

Як повідомлялося, заступник міністра культури Пьотр Жуховський 28 серпня  підтвердив, що свідчення радара дійсно показують наявність під землею в районі міста Вальбжих бронепоїзду.

Цьому передував лист на адресу місцевій владі Вальбжиха від двох чоловіків, які заявили про те, що знають, де заховано броньований потяг, який зник наприкінці 1944 року і ймовірно перевозив золото, коштовності і твори мистецтва.

Незважаючи на те, що польська армія вже почала досліджувати місцевість, де може бути схований потяг, чимало польських урядовців продовжують говорити, що це вигадка, і потягу не існує.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.