Латвія погрожує відключити російський канал "Росія РТР"

Четвер, 24 вересня 2015, 16:05

Нацрада з електронних ЗМІ Латвії направила Єврокомісії, творцям телеканалу "Росія РТР" і шведському медіарегулятору інформаційний лист з попередженням про можливість обмеження ретрансляції програм телеканалу в Латвії, якщо в них будуть повторно допущені порушення.

Про це повідомляє Delfi.lv.

Провівши моніторинг "Росії РТР", Нацрада зафіксувала у його передачах від 18 і 19 січня, і від 6 липня 2015 року ознаки розпалювання ворожнечі.

"У передачах 18 і 19 січня про події на Україні автори цілеспрямовано намагалися переконати аудиторію у правильності певних, представлених більшістю учасників передачі поглядів. У результаті таких "дискусій" аудиторії телепередачі підноситься очевидно одностороннє відображення фактів, а тенденційний підбір учасників "дискусії" сам по собі явно не відповідає загальноприйнятим принципам журналістики та етики", - зазначено в заяві відомства.

Констатовано також, що в кількох епізодах передачі цілеспрямовано звучать думки про те, що Україна - фашистська держава, при владі в якій знаходяться злочинці, що нелегітимно її захопили.

Оскільки ретрансльована на території Латвії програма "Росія РТР" знаходиться в юрисдикції Швеції, Нацрада, констатувавши порушення, не може активно обмежити її зміст або оштрафувати її творців, але має право обмежити ретрансляцію програми на території Латвії.

Нагадаємо, на початку квітня  в іншій країні Балтії - Литві -  було зупинено на три місяці ретрансляцію програм російського каналу "РТР-Планета".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.