Для миру в Сирії потрібні всі, в тому числі Росія - міністр оборони ФРН

Понеділок, 28 вересня 2015, 10:59

Для пошуку вирішення ситуації в Сирії необхідно об'єднати зусилля країн близькосхідного регіону, Росії, США та Євросоюзу.

Про це сказала міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн в інтерв'ю WAZ.de.

"Російська присутність в цьому регіоні не новина. Москва знає, що підтримка режиму Асада - не вирішення проблеми. Якщо Росія хоче брати участь у боротьбі проти "Ісламської держави" (ІДІЛ) і використовувати свій вплив на пошук постійного рішення, я вважаю, це позитивно. Нам потрібні всі, щоб відновити мир у регіоні", - сказала фон дер Ляєн.

За словами міністра, до боротьби з ІДІЛ також необхідно підключити інші сили регіону – Туреччину, Саудівську Аравію, Іран.

"Ці країни мають абсолютно різні інтереси, але їх об'єднує тверда воля побороти "Ісламську державу". Ми повинні спочатку встановити мінімальний консенсус між цими країнами, Євросоюзом і США, кого ми підтримуємо, а проти кого хочемо боротися. В Сирії в даний час склалася ситуація з сотнями ворожих бойовиків через багаторічний впливу ззовні", - зазначила фон дер Ляєн.

Раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія надає військово-технічну допомогу легітимному уряду Сирії на його прохання, виходячи з принципів міжнародного права і за легальними  контрактами.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про необхідність координації, щоб уникнути будь-яких "інцидентів або зіткнень" між російськими силами і силами коаліції під керівництвом США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.