Грибаускайте: важко вірити в щирість намірів РФ, що сама вчинила акт агресії

Понеділок, 28 вересня 2015, 14:31

З урахуванням ситуації в Україні "дуже важко повірити в щирість Росії", коли Москва обговорює ініціативи на Близькому Сході.

Про це заявила президент Литви Даля Грибаускайте, повідомляє Delfi.lt.

"Якщо говорити про нашого сусіда, то насправді її миролюбність ми бачимо в Східній Україні, бачимо в Криму, бачимо в інших частинах світу", - сказала президент.

"Довіряти країні, яка сама здійснює не тільки агресивну політику, але і військові дії, сама агресивно бере участь на території іншої країни, насправді дуже важко повірити такій державі, що вона може принести якийсь мир або в її щирі наміри когось примирити або принести мир", - зазначила Грибаускайте.

Раніше глава МЗС Латвії Едгарс Ринкевич заявив, що Росія залишається загрозою для України, і доля країни не може бути "розмінною монетою", щоб заручитися допомогою Росії у вирішенні сирійської кризи.

Водночас глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що співпраця з Росією щодо врегулювання конфлікту в Сирії допоможе знайти розв’язання кризи на сході України.

Як відомо, на Генасамблеї ООН президент РФ Володимир Путін має намір представити своє бачення коаліції проти угруповання "Ісламська держава". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: