Доповідач ПАРЄ по Україні пішов у відставку, запланована доповідь - під питанням

Вівторок, 29 вересня 2015, 20:58

Француз Жан-Клод Міньон, що є доповідачем асамблеї по Україні і був відомий своїм критичним ставленням до Києва,  несподіванно пішов з посади доповідача, не пояснивши свого кроку.

Цю інформацію "Європейській правді" підтвердив глава української делегації в ПАРЄ, народний депутат Володимир Ар’єв.

"Так, Міньон подав у відставку з посади доповідача по Україні", - заявив він.

Український політик стверджує, що наразі не оголошені мотиви французького політика, однак демарш Міньона відбувся після того, як він програв вибори на посаду президента ПАРЄ.

"Пояснень ніхто не отримав. Вчора, коли в групі ЄНП висували кандидата в президенти ПАРЄ, він програв вибори Педро Аграмунту, після чого одразу поїхав в Париж", - розповів Ар’єв.

Рішення про заміну доповідача по Україні ще має бути підтверджене Моніторинговим комітетом ПАРЄ.

Ситуація ускладнюється тим, що на наступну, січневу сесію асамблеї запланована доповідь ПАРЄ щодо ситуації України. За словами Арьєва, рішення про те, чи відбудеться вона, має бути ухвалене моніторинговим комітетом на засіданні в четвер.

Необхідно додати, що Жан-Клод Міньйон є досить скептично налаштованим щодо України, чимало експертів вважає його антиукраїнським політиком. А від літа 2015 року другим співдоповідачем став каталонець Хорді Шукла, який також не є другом Києва - зокрема, він закликав не накладати в ПАРЄ жорсткі санкції на російську делегацію.

Заміна Міньона на більш прихильного до України політика дозволить збалансувати ситуацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.