ЄС має перейти до боротьби проти контрабандистів у відкритому морі - Могеріні

Четвер, 3 вересня 2015, 14:40

Країни Євросоюзу мають перейти до другої фази розпочатої нещодавно операції в Середземному морі проти контрабандистів і перевізників нелегальних мігрантів.

Про це сказала високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні перед початком неформальної зустрічі міністрів оборони країн ЄС у Люксембурзі.

"Я запропоную міністрам оборони перейти в нашій операції від фази 1, збирання інформації та обмін нею, до фази 2, - боротьба проти контрабандистів у відкритому морі. Сьогодні не час для прийняття рішення, це неофіційна зустріч. Але це будуть дуже важливі політичні дискусії, обговорення з державами-членами, їхня готовність зробити цей важливий крок", - сказала Могеріні.

Вона додала, що Європа переживає одну із найсерйозніших криз протягом десятиліть, і це потребує вжиття невідкладних та спільних дій.

Раніше ЗМІ повідомили, що ЄС вже у жовтні має намір задіяти військові кораблі, підводні човни, літаки і безпілотники, які нестимуть вахту поблизу від територіальних вод Лівії, в рамках боротьби з бандами, які нелегально доставляють людей з кризових регіонів у Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.