Німеччина відмовила у візі українським стартаперам

П'ятниця, 4 вересня 2015, 11:37

Німецьке консульство в Україні відмовило у візі українським стартаперам, членам команди одного з найвідоміших за кордоном проектів з України Concepter.

Про це повідомляє головний редактор AIN.ua, найпопулярнішого сайту про IT-бізнес Артур Оруджалієв на своїй сторінці у Facebook.

Як наслідок, представники проекту, продукція якого продається в офіційному Apple Store, не поїдуть цього року на виставку споживчої електроніки IFA 2015, що проходитиме в Берліні.

Як пише сайт AIN.ua, директор з виробництва Concepter Олег Маленков та директор з розвитку бізнесу Євген Рогов подали до консульства усі необхідні документи, а також "доклали взагалі все, що тільки можна, аж до контрактів з дистрибуторами, патентів на пристрій і різних рахунків".

"У підсумку всю цю купу паперів у посольстві протримали дуже довго, а віддали тільки 3 вересня. З відмовою, причина якої: "Надана інформація не була переконливою", - розповідають стартапери.

Оскільки виїжджати Олегу і Євгенію треба було в суботу, переоформити документи вони вже не встигають.

"В агентстві, яке нам допомагало, сказали, що вони таке бачать уперше — у них за останні 5 років не було відмов", - відзначив Маленков.

Нагадаємо, раніше головному редактору Артуру Оруджалієву в шенгенській візі відмовило посольство Естонії.

Водночас у дипломатичному відомстві наполягали, що мали законні підстави для відмови.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: