В Естонії наполягають на обгрунтованості відмови у візі головреду AIN, та готові переглянути

П'ятниця, 12 червня 2015, 18:21

Джерела "Європейської правди" в посольстві Естонії в України стверджують, що у консула були законні підстави для відмови у візі керівникові та головному редактору інтернет-проекту AIN.ua.

Про це у телефонній розмові з редакцією розповів один з дипломатів посольства, коментуючи цю відмову, що набула розголосу у соціальних мережах.

За словами співрозмовника, під час перевірки виявилося, що Артур Оруджалієв некоректно вказав мету своєї поїздки до Естонії.

"Це трапляється час від часу – перевірка засвідчує, що  люди, які заявляють, що їдуть з метою туризму, насправді прямують до друзів, і про це свідчать документальні дані. За візовими правилами це є причиною для відмови. Бувають і інші схожі речі – коли людина вказує, припустимо, участь у конференції чи іншій події, а насправді не поаланувала в ній брати участь", - пояснив дипломат.

Співрозмовник зазначив, що у даному випадку причина "дещо інша", але посольство не має права її розголошувати з мотивів захисту персональних даних і порадив поцікавитися про цю причину у керівника AIN.ua після його зустрічі з консулом.

Водночас, за його словам, консульство Естонії готове розглядати скарги громадян, які готові довести, що відмова у візі видана їм необґрунтовано.

"Ми чекаємо на пана Оруджалієва в посольстві і певний, що питання буде вирішене позитивно", - сказав дипломат, зауваживши, що головред AIN.ua  дійсно мав поїздки до Естонії раніше та не несе міграційного ризику.

Співрозмовник "Європейської правди" окремо запевнив, що не має сумнівів у скасуванні візового режиму для українських громадян після виконання Києвом технічних вимог Плану дій візової лібералізації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.