Протести можуть зірвати візит місії МВФ - прем'єр Молдови

Понеділок, 7 вересня 2015, 15:52

Протести в центрі Кишинева можуть перешкодити візиту до Молдову чергової місії МВФ, від якого залежить відновлення кредитування республіки з боку зовнішніх партнерів.

Про це заявив прем'єр-міністр країни Валеріу Стрелець, передає Newsmaker.

За його словами, у разі погіршення політичної обстановки, візит знову буде відкладено на невизначений час.

"Якщо ситуація деградує, тим більше, якщо певні сили переслідують саме цю мету, то я побоююся, що контекст приїзду місії буде настільки несприятливим, що вона може бути знову відкладена", - сказав Стрелець.

Прем'єр зазначив, що в уряду багато невідкладних завдань, серед яких забезпечення своєчасної виплати зарплат і пенсій, а також виплат у державному секторі.

"Рішення назрілих питань слід шукати в умовах стабільного політичного клімату, будь-який інший сценарій небезпечний для майбутнього Республіки Молдова", - сказав Стрелець.

Нагадаємо, в центрі Кишинева у неділю почалася багатотисячна антиурядова акція, яка, на думку організаторів, несе відповідальність за соціально-економічну кризу в країні.

Організатори, які вимагають створення уряду народної довіри, відставки президента і дострокових парламентських виборів, заявляють, що акція може стати безстроковою.

В будинку уряду Молдови відбулася зустріч прем’єра Валеріу Стрельця з учасниками акції. Глава уряду погодився на те, щоб акція мала постійний характер, однак попросив триматись в рамках закону.

В той же час під генпрокуратурою Молдови сталися сутички поліції і руху "Антифа", кількох осіб затримали. Під будівлею розпочалося встановлення наметового табору.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.