В Єврокомісії підтвердили, що консультації щодо ЗВТ завершилися безрезультатно

Понеділок, 7 вересня 2015, 18:15

Тристоронні консультації України, Росії та Євросоюзу на рівні міністрів щодо виконання окремих положень Угоди про асоціацію в частині поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі завершилися безрезультатно.

Такий висновок можна зробити з офіційної заяви, опублікованій на сайті Єврокомісії за підсумками переговорів.

"Беручи до уваги різні думки, учасники зустрічі домовилися доручити експертам продовжити роботу на технічному рівні з метою розробити план на жовтень 2015 з практичними рішеннями проблем, піднятих Росією",   - говориться в повідомленні.

"Учасники домовилися зустрітися знову, щоб підвести підсумки роботи у листопаді 2015 року, щоб забезпечити взаємно узгоджений документ до кінця року", - говориться в заяві.

Як відомо, 7 вересня в Брюсселі відбулася новий раунд тристоронніх міністерських переговорів у форматі Україна–ЄС–РФ щодо режиму дії зони вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною і Євросоюзом.

Глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв заявив, що переговори пройшли у "позитивному ключі".

Водночас міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив, що тристоронні консультації між Україною, Російською Федерацією та ЄС були надшвидкими, оскільки діалогу сторін по суті не відбулося.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.