Тристоронніх консультацій в Брюсселі по суті не було, у РФ нові вимоги – Клімкін

Понеділок, 7 вересня 2015, 18:12

Тристоронні консультації між Україною, Російською Федерацією та ЄС були надшвидкими, оскільки діалогу сторін по суті не відбулося.

Про це заявив в Брюсселі на виході з будівля Єврокомісії міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Європейської правди.

"Сама тривалість зустрічі говорить за себе... Ми ще ніколи не завершували  зустріч менше ніж за годину. Обговорення було по суті відсутнє. Ви побачите висновки зустрічі – це всього чотири абзаци про те, що консультації будуть продовжені", - пояснив він, відповідаючи на запитання "Європейської правди".

Як повідомляла "Європейська правда" тристоронні торгівельні консультації між Україною, Росією та ЄС завершилися несподівано рано - на три години раніше запланованого часу.

Міністр нагадав, що попередні раунди консультації тривали по 3-3,5 години.

За його словами, російська сторона також висунула нові претензії до положень Угоди про асоціацію, а саме до її економічної частини

"Росія на початку заявила, що вона хоче розширити перелік товарів, по яким є занепокоєність, на додаток до свого попереднього списку. Хоча ми так і не отримали жодного обгрунтування попередніх позицій", - додав він.

Клімкін підтвердив слова глави російської делегації Олексія Улюкаєва про те, що сторони розглядають можливість наступної зустрічі за місяць, однак він не був оптимістичний щодо нового раунду.

"Ми подивимося, що у нас буде в жовтні і побачимо, чи є у нас потреба взагалі збиратися на міністерському рівні в цей період", - заявив глава МЗС.

Павло Клімкін також заявив, що український бізнес готується не повертатися на ринок "непередбачуваної Росії"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.