Клімкін: наш бізнес готовий не повертатися на ринок "непередбачуваної РФ"

Понеділок, 7 вересня 2015, 18:33

Переговори та консультації з Російською Федерацією доводять, що вона - непередбачуваний партнер, експортерам доводиться це враховувати і не чекати повернення цього ринку.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, відповідаючи на запитання "Європейської правди" в Брюсселі.

Він ще раз підтвердив, що тристоронні переговори Україна-ЄС-Росія, що відбулися у понеділок, були безуспішними а російська сторона висунула нові претензії до положень Угоди про асоціацію.

"Ми не очікували забагато і  були свідомі того, що єдине рішення, яке ми можемо прийняти  - це продовження консультацій", - зазначив він.

Міністр також зауважив, що важливість російського ринку для української економіки поступово знижується. "Ми навели російським колегам дані: агроекспорт до Росії за 7 місяців склав (лише) 175 млн", - переказав Клімкін.

За його словами, наприкінці минулого тижня під час засідання ради експортерів при МЗС з’ясувалося, що бізнес продовжує переорієнтовуватися на нові ринки.

"Багато українських експортерів шукають виходи на нові ринки і не сподіваються (на повернення) на російський ринок, оскільки вважають, що суто політично обґрунтовані рішення російського уряду не дають підстав очікувати передбачуваних економічних дії РФ в майбутньому", - наголосив глава МЗС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.