Сили коаліції зібрали до 10 тис. військових в Ємені, готують штурм столиці

Вівторок, 8 вересня 2015, 13:59

Сили коаліція під проводом Саудівської Аравії розгорнули 10 тисяч військовослужбовців в Ємені, що може бути ознакою рішучості розгромити сил хуситів, після того як вони вбили як мінімум 60 арабських солдатів минулої п'ятниці.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на катарський телеканал "Аль-Джазіра".

Сусіди Ємену посилили повітряні удари по столиці країні місту Сана у вівторок і сподіваються почати вирішальний штурм міста, яке зайняли хусити минулого року.

"Число солдатів коаліції, які вже увійшли в Ємені зросло до 10 тисяч. Другий контингент катарських солдатів прибуде сьогодні в Ємен після перетину кордону з Саудівською Аравією... коаліційні сили додали до їх військової техніки з 30 вертольотів "Апач", бронетехніку і ракетні установки", - повідомив кореспондент "Аль-Джазіра".

Саудівська газета "Аш-Шарк Аль-Аусат" з посиланням на власні джерела повідомила, що невдовзі до коаліції в Ємені приєднаються певна кількість єгипетських і 6000 суданських військових.

Джерело, близьке до катарських військових підтвердило, що Катар відправив "механізовану піхоту і бронетехніку" і що Судан зобов'язався відправити 6000 військовослужбовців.

"Операція в Сані... будуть використовуватися масштабні бомбардування, повітряні сили, для підтримки наземної операції", - додав співрозмовник.

Як повідомлялося, наприкінці серпня війська Саудівської Аравії перетнули територію Північного Ємену вперше після конфлікту з повстанцями Хуті, який почався в березні.

У липні сили президента Абд-Раббу Мансура Хаді витіснили хуситів та їхніх союзників з південного портового міста Адан, через яке почалася повітряна кампанія арабської коаліції.

За даними ООН, від моменту початку конфлікту в Ємені загинули близько 4,5 тисяч осіб, з яких більше половини - жертви серед мирного населення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: