Росія не вмовила Саудівську Аравію створити коаліцію проти ІДІЛ

Вівторок, 11 серпня 2015, 19:08

Саудівська Аравія відмовляється  приєднатися до коаліції проти угруповання "Ісламська держава", якщо до неї входитиме президент Сирії Башар аль-Асад.

Про це заявив міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр після перемовин з російським колегою Сергієм Лавровим, повідомляє Reuters.

Росія наполягає на створенні нової коаліції для боротьби з ІДІЛ ісламської із залученням Асада, давнього союзника Москви. Але Саудівська Аравія наполягає, що Асад повинен піти.

"Головною причиною виникнення Ісламської держави були дії Асада, який, спрямував свою зброю проти свого народу, а не Ісламської держави. Асад є частиною проблеми, а не частиною рішення сирійського кризи ... В майбутньому Сирії немає місця для Асада", - сказав аль-Джубейр.

Росія намагається домогтися зближення між сирійським урядом і країнами регіону, включаючи Саудівську Аравію і Туреччину, щоб створити новий союз для боротьби проти бойовиків "Ісламської держави".

Як повідомлялося, Росія і США поки не змогли узгодити єдиний підхід до боротьби з "Ісламською державою".

Раніше президент США Барак Обама санкціонував використання військової авіації для захисту сирійської опозиції від атак урядових сил.

Росія піддала нові плани США в Сирії жорсткій критиці, заявивши, що це може призвести до посилення позицій екстремістів на території країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.