В Латвії проведуть військові навчання для міністрів

Четвер, 15 жовтня 2015, 09:40

В листопаді в Латвії пройдуть великі військові навчання НАТО, в рамках яких латвійських міністрів навчатимуть як реагувати в разі нападу на країну.

Про це повідомляє видання Delfi.

У рамках тренувальних місій латвійський Кабінет міністрів пройде навчання, що робити в разі нападу ворога на Латвію.

Як заявив глава Міноборони Латвії Раймонд Бергманіс, його колегам по уряду слід "відпрацювати порядок дій, коли вмикається сигнал тривоги". За словами політика, міністри "намагатимуться розіграти різні приклади".

Цього літа завершився процес "фундаментального покращення", як його назвали в повідомленні Кабінету міністрів, умов і систем безпеки будівлі латвійського уряду. За словами тодішнього директора Держканцелярії Еліти Дреймане, ці та інші заходи дозволять більш надійно захистити державну таємницю.

За останні два роки введені в експлуатацію єдина система магнітних карт-пропусків, перевірка відвідувачів, сучасна система пожежної безпеки. Також модернізації піддалася система відеоспостереження - як зовні, так і всередині будівлі уряду.

Заміні також підлягали сейфи - тепер вони відповідають вимогам НАТО і Євросоюзу. Особливо важливі папери тепер зберігаються в нових приміщеннях. На випадок надзвичайних ситуацій є і власний електрогенератор, що дозволяє забезпечити автономність Кабміну.

Загалом же в навчаннях НАТО візьмуть участь більше тисячі солдатів, серед них близько 800 – з Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: