Сирійська армія за підтримки російських літаків наступає на північ від Хомса

карта
Четвер, 15 жовтня 2015, 12:52

Сирійські урядові війська та їх союзники за підтримки російських літаків почали наступ на утримувані повстанцями населені пункти на північ від міста Хомс.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на сирійське державне телебачення та інформацію спостерігачів.

Російські авіаудари вражали цілі навколо міста Телль-Біса і села Тейр Малла, Дар Кабіра і Халідія, в декількох кілометрах на північ від Хомса.

 натисніть для збільшення

За даними спостерігачів, у штурмі були задіяні сирійські військовослужбовці і бойовики з ліванської "Хезболли". Телевізійний канал "Хезболли" повідомив, що сирійська армія проводить наступ у північній частині провінції Хомс.

Сунітське місто Талбісех і навколишні села на північ від Хомса знаходяться в анклаві опозиції до президента Башара аль-Асада.

Державне телебачення повідомило, що армія приступила до військової операції на півночі Хомса після "концентрованих ударів з повітря і підготовчого артилерійського обстрілу по терористичних угрупуваннях і їхніх базах".

Захоплення території у даному регіоні допоможе Асаду взяти під контроль головний населений пункт Західної Сирії і дасть змогу убезпечити територію, що зв'язує Дамаск з прибережними провінціями, де знаходяться в тому числі російські військові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: