В тунелі під Ла-Маншем через мігрантів знову зупинили рух потягів

Понеділок, 19 жовтня 2015, 12:00

Сполучення через тунель під протокою Ла-Манш між Францією і Англією знову перервано через мігрантів, які прорвалися на платформи на вокзалі у французькому Кале.

Про це повідомляє ВВС.

Адміністрація "Євротунелю" поки не називає час відновлення залізничного сполучення, але очікується, що тунель буде закрито щонайменше до вівторка.

Раніше в цьому місяці натовпи мігрантів вже проривалися на платформи в Кале, після чого рух поїздів також було тимчасово зупинено.

Крім того, неодноразово повідомлялося про загибель мігрантів у тунелі під Ла Маншем під час їхніх спроб заскочити на потяги, які рухаються до Британії.

Слід зазначити, що для мігрантів тунель під Ла Маншем – найкоротший і найшвидший спосіб потрапити до Британії, адже дорога займає лише 35 хвилин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кількість незаконних мігрантів, які намагалися потрапити в термінал Євротунель у французькому Кале, різко знизилася. При цьому в липні були масові спроби (за участю 2 тис. мігрантів) взяти тунель штурмом.

Домогтися зниження кількості мігрантів, що атакують Євротунель, допомогли заходи з посилення його захисту. В уряді Великої Британії заявили, що витратили 7 млн фунтів на посилення безпеки Євротунелю, при цьому багато чого ще належить зробити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.