Словенія залучить армію для контролю за мігрантами на кордоні

Вівторок, 20 жовтня 2015, 11:35

У вівторок парламент Словенії має ухвалити закон, який дозволить залучити армію до охорони кордону на тлі міграційної кризи.

Про це повідомляє агенція Reuters.

"Йдеться не про введення надзвичайного стану, а про посилення контролю на кордоні", - сказав прем’єр-міністр Словенії Міро Церар.

Уряд запропонував внести поправки до закону про оборону після того, як за ніч до країни зайшло 8 тис. мігрантів і лише 2 тис. порямували до Австрії.

При цьому в уряді не наводять деталі запропонованих поправок до законодавства, однак закликають інші держави ЄС допомогти Словенії, яка не має можливості впоратися з кризою самостійно.

"Словенія є найменшою країною на балканському шляху мігрантів, тому її можливості щодо прикордонного контролю і розміщення людей обмежені. Тому Словенія публічно закликає держави-члени і європейські інституції допомогти нам з цим тягарем", - заявили в словенському уряді.

"Це ілюзія, що країна з двомільйонним населенням здатна впоратися з тим, з чим не могли впоратися більші держави", - додали в уряді Словенії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Словенія в неділю не пропустила більше тисячі мігрантів, які прибули з Хорватії, через перевищення денної квоти.

Мігранти попрямували до Словенії після того, як Угорщина закрила кордон з Хорватією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: