Прозорий кордон з РФ не завадить скасувати візи, це рішення ЄС - Клімкін

Вівторок, 20 жовтня 2015, 13:08

Ситуація на українсько-російському кордоні непокоїть ЄС, але не є фактором, який робить неможливим скасування віз Євросоюзом.

Про це глава МЗС Павло Клімкін розповів журналістам в Києві, підсумовуючи засідання Національної ради реформ з питання візової лібералізації, повідомляє кореспондент "Європейської правди"

Міністр визнав, що питання контролю за кордоном є складовою плану дій візової лібералізації (ПДВЛ): "Звичайно, контроль за кордонами є критичним для ЄС".

Водночас, за його словами, ЄС запевнив що за виконання технічних вимог скасує візи і до відновлення контролю Києва за кордоном із РФ. "Є чітке політичне рішення що це не завадить скасуванню віз", - підкреслив він.

Також Клімкін зазначив, що триваюча нині робота з демаркації кордонів з іншими державами не заважає візовій лібералізації.

"Формальні процедури, зокрема завершення демаркації, не є перепоною  для встановлення безвізового режиму. Ми проводимо цей процес на кордоні з Білоруссю, ведеться робота на кордоні з Молдовою. Але у нас є чітка стратегія цієї роботи і ЄС задоволений тим, як вона ведеться", - зазначив міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: