Більше 500 тисяч мігрантів прибули до Греції в цьому році

Вівторок, 20 жовтня 2015, 13:34

Понад півмільйона біженців і мігрантів прибули морським шляхом до Греції цього року і щоденна кількість людей продовжує рости.

Такі дані наводить Управління ООН у справах біженців, повідомляє Reuters.

У понеділок до Греції прибули 8000 людей. Біженці прагнуть скоріше дістатися до Греції до настання зими. 27 500 біженців і мігрантів наразі прямують на грецькі острови поруч з Туреччиною.

"Ми досягли ще однієї драматичної віхою з приїздом вчора 8000 осіб, довівши загальне їх число у 502 тисячі. Очевидно, ми знали, що це неминуче, але ми бачимо новий сплеск міграції в Греції", - повідомили в управлінні.

"Вкрай важливо тут, як і в інших частинах Європи, що умови прийому бути адекватні завданню. Без цього найважливішого елемента, програми переселення, узгоджена у Європі у вересні, знаходиться в серйозній небезпеці і може провалитися", - відзначили в ООН

Мігранти продовжують потік на північ через Балкани з Греції, але Угорщина закрила свій кордон з Хорватією в п'ятницю, а Словенія ввела ліміти на мігрантів, що в'їжджають з Хорватії, в результаті чого тисячі людей застрягли на кордоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: