Прем'єр Молдови звинувачує проросійські сили у змові проти країни

Середа, 21 жовтня 2015, 11:16

Прем'єр-міністр Молдови Валеріу Стрілець заявив, що в останні дні відбувається масивна, добре спланована атака на уряд, основною метою якої є збити Молдову з її стратегічного курсу на європейську інтеграцію.

Про це повідомляє видання AVA.md.

"Я уважно слухав заяви товаришів Вороніна і Додона, прекрасно розуміючи, що їхнє завдання-створити атмосферу хаосу і безладу, особливо зараз, напередодні зимового періоду.

Їх основна мета – зганьбити цими діями уряд, який за минулий з дня його призначення короткий термін, зробив все можливе для розблокування ряду процесів, що стосуються банківського сектора, стабільності соціальних виплат, енергетичного сектору, і збити Республіку Молдова з її стратегічного курсу на євроінтеграцію", - зазначив прем'єр.

За словами Валеріу Стрільця, цими атаками "робляться спроби здійснити те, до чого давно прагнули".

"Назріває змова проти Республіки Молдова. Спектакль зіграний, і попереду лише фінальний вихід – таємним голосуванням відправити у відставку проєвропейський уряд", - сказав Валеріу Стрелець.

Напередодні лідер соціалістів Ігор Додон заявив, що на наступному тижні зареєструє ініціативу про висунення вотуму недовіри уряду Стрельця.

"Резолюція про висловлення вотуму недовіри уряду може бути подана не менш ніж 26 обраними депутатами і приймається голосами 51 народного обранця. Ми зробимо все можливе, щоб на цьому тижні зареєструвати ініціативу, а на наступному – піддати її голосуванню в парламенті", - заявив Додон.

Лідер молдовських комуністів Володимир Воронін зазначив, що його партія може підтримати вотум недовіри уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.