Поїздка до Путіна стала першим закордонним візитом Асада з початку війни в Сирії

Середа, 21 жовтня 2015, 13:06

Поїздка сирійського президента Башара Асада в Росію стала його першим закордонним візитом з початку війни в Сирії з 2011 року.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Як відомо, російська авіація розпочала військову операцію в Сирії 30 вересня. У Москві заявляють, що завдають ударів по позиціях угруповання "Ісламська держава".

При цьому західні країни та сирійські правозахисники стверджують, що цілями російських літаків є не тільки позиції ІДІЛ, а й позиції сирійських поміркованих повстанців, які виступають проти Асада.

"Насамперед, я хотів висловити величезну подяку всьому керівництву Російської Федерації за допомогу, яку вони надають Сирії. Втручання Росії дозволило уникнути більш трагічного розвитку подій", - сказав Асад на зустрічі з Путіним.

"Якщо б не ваші дії і ваші рішення, тероризм, який поширюється в регіоні, зайняв би набагато більше площі і поширився на велику територію", - додав президент Сирії.

Раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що переговори у Кремлі були досить тривалими, і не став уточнювати, чи йшлося на зустрічі про політичне майбутнє Асада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.