Німеччина збільшила експорт озброєнь

Середа, 21 жовтня 2015, 16:48

Цього року з Німеччини експортували значно більше озброєнь, ніж торік.

Про це свідчить попередній звіт міністерства економіки, повідомляє "Німецька хвиля".

Згідно зі звітом, сукупна вартість експорту озброєнь за так званими окремими дозволами, виданими упродовж першого півріччя поточного року, склала 3,5 мільярда євро. Для порівняння - минулого року ця вартість складала 2,2 мільярда євро.

Крім цих, видавались також так звані збірні дозволи на експорт. Ці дозволи стосувались озброєнь, передбачених переважно для країн-партнерів по НАТО та Євросоюзу. Сукупна вартість дозволеного у такий спосіб експорту становила майже три мільярди євро. Торік ця сума була на рівні 520 мільйонів євро.

За даними уряду, для експорту озброєнь та іншої оборонної продукції у так звані треті країни існують недвозначні правила. "Особливо велике значення надається повазі до прав людини у країні-імпортері", - зазначається у звіті.

Якщо існують вагомі підозри, що німецьким озброєнням "можуть зловживати задля внутрішніх репресій чи ще якихось тривалих та систематичних порушень прав людини", вивіз такої продукції не дозволяється.

На тлі оприлюднених даних опозиція закидає широкій правлячій коаліції, що її заяви про стриманіший підхід у видачі дозволів на експорт озброєнь виявилися фарсом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.