Більшість європейців виступають за розподіл мігрантів між всіма країнами ЄС

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 10:28

Більшість мешканців країн ЄС виступають за спільні рішення щодо мігрантів і за їх розподіл між всіма країнами спільноти.

Про це свідчать результати опитування Євробарометру, оприлюдненні на сайті Європейського парламенту.

Згідно з даними опитування, проблему міграції назвали головною для ЄС 47% респондентів, тоді як у 2013 році цю проблему вважали головною лише 14% опитаних.

Майже дві третини респондентів вважають, що рішення стосовно міграційної кризи мають прийматися на рівні ЄС, а не на рівні окремих країн. Крім того, європейці, в основному, виступають за розподіл мігрантів поміж всіма країнами ЄС.

Результати опитування свідчать, що дві третини опитаних (66% від загальної кількості) вважають, що подальші рішення з міграції повинні прийматися на європейському рівні.

Рівень підтримки такого підходу варіювався від 79-81% в Нідерландах, Люксембурзі, Іспанії, Німеччини, на Кіпрі, до 40% в Естонії, Польщі та Словаччині.

Переважна більшістю (78%) європейців вважає, що біженці мають бути розподілені серед всіх держав ЄС.

Такої думки дотримуються 92-97% респондентів на Мальті, в Швеції, Німеччині, і лише 31-33% у Словаччині та Чеській Республіці.

Як позитивний фактор для вирішення проблеми старіння населення в ЄС, наплив мігрантів європейці сприймають неоднозначно.

Середній показник становить 51% по ЄС. В той час, як оцінка таких змін  сильно відрізняється, якщо брати окремі країни.

Так, необхідність "залучення легальних мігрантів до роботи в деяких секторах економіки", позитивно оцінюють 72-77% опитаних у Німеччині, Данії і Швеції, 70% у Великобританії і лише 19-25% - у Словаччині, Болгарії, Угорщині та Чеській Республіці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що більше всього Євросоюзу довіряють литовці і румуни, найменше - жителі Кіпру і Греції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: