Афганістан попросив Росію про постачання зброї - ЗМІ

Понеділок, 26 жовтня 2015, 14:44

Президент Афганістану Ашраф Гані попросив Росію надати його країні озброєння, в тому числі артилерію, стрілецьку зброю і вертольоти вогневої підтримки Мі-35.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела в Кабулі і Москві.

Видання зазначає, що влада Афганістану вирішила звернутися до Росії через те, що США та їхні союзники з міжнародної коаліції значно скоротили свою військову присутність в цій країні і урізали фінансову допомогу.

Посол РФ в Кабулі Олександр Мантицький заявив, що Росія надасть допомогу Афганістану, але зазначив, що відправка російських військових до цієї країни виключена.

"Ми будемо надавати певну допомогу, але це не означає, що на афганській землі будуть російські солдати. Чому ми повинні брати на себе проблему, яка не була вирішена американцями і країнами-членами НАТО?", - сказав він.

У середині жовтня президент РФ Володимир Путін заявив, що ситуація з терористами в Афганістані "близька до критичної".

Сусіди Афганістану - Туркменістан, Узбекистан і Таджикистан - нещодавно прислали підкріплення на свої південні кордони у відповідь на важкі бої в прикордонних афганських провінціях. Росія направила додаткову військову техніку до Таджикистану.

Як відомо, Росія в кінці вересня почала масовану авіаційну операцію в Сирії, базуючись на урядових авіабазах у цій країні.

Між тим, значна частина авіаударів РФ виявилася спрямована проти сил сирійської опозиції, а не проти "Ісламської держави".

Повідомлялося, що близько 80% авіаударів РФ в Сирії завдаються не по ІДІЛ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.