В НАТО обговорюють збільшення чисельності військ біля кордонів з РФ

Середа, 28 жовтня 2015, 20:03

Члени Північноатлантичного альянсу обговорюють збільшення чисельності своїх військ на східному фланзі НАТО і підпорядкування їх формальному командуванню.

Про це пише Wall Street Journal з посиланням на дипломатів і військових офіцерів.

За словами джерел видання, наразі обговорюються можливості як розміщення батальйонів від 800 до 1000 солдатів в Польщі і в кожній з країн Балтії, так і розміщення  одного батальйону на весь регіон.

В той же час представники НАТО стверджують, що плани значного розгортання війська поблизу РФ навряд чи будуть підтримані Берліном, однак ФРН може погодитись на один батальйон в регіоні. Так, німецькі чиновники в приватних розмовах стверджують, що не хочуть ставитись до Росії як до постійного ворога чи ізолювати її, незважаючи на суперечності в питанні України.

При цьому плани з розгортання сил, як зазначає видання, перебувають у початковій стадії і ще не були представлені на засіданні Північноатлантичної ради. Тому втілення цих планів неможливе до липневого саміту у Варшаві.

Однак високопоставлені чиновники альянсу стверджують, що досі лишається потреба сильних дій, покликаних показати РФ, що НАТО захищатиме своїх союзників.

Раніше країни Балтії і Польща неодноразово наполягали на збільшенні військової присутності НАТО на своїй території.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.