НАТО: Україна і союзники виграли інформаційну битву за МН17

Середа, 28 жовтня 2015, 16:23

Україна і союзники виграли інформаційну битву з Російською Федерацією щодо правдивого інформування світової громадськості про причини аварії малазійського літака рейсу MH-17.

Про це заявив керівник відділу стратегічних комунікацій штабу Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі Марк Лейті в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Більшість людей на Заході переконані, що постріл був зроблений з комплексу "Бук", який знаходився на території, підконтрольній сепаратистам. І це був сильний удар по репутації всіх причетних. Ми всі програли, тому що загинуло багато людей , але ми виграли битву за правду", - сказав Лейті.

Він підкреслив, що відразу після аварії літака проросійські ЗМІ і мас-медіа, які симпатизують РФ, поширили безліч варіантів причин катастрофи.

"Наприклад – лайнер збив український винищувач; це змова ЦРУ, літак вже був заповнений мертвими людьми; судно збили з "Бука" з підконтрольної Україні території. Мета цих "вкидань" – відволікання уваги. Замість максимального інформування громадськості про події ми змушені були боротися з безліччю безглуздих історій", - додав Лейті.

Представник Альянсу підкреслив, що на сьогодні відсутність покарання винних в авіакатастрофі можна називати поразкою, "однак нашою перемогою є те, що не багато людей вірять в ці неправдиві версії та історії". 

Як повідомлялося, технічний звіт Радбезу Нідерландів говорить про те, літак Boeing-777 рейсу MH17 авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" був збитий над Донецької областю в липні 2014 року ракетою, запущеною російським зенітно-ракетним комплексом "Бук".

Цей звіт містить інформацію тільки щодо обставин катастрофи літака, але не називає винних у тому, що сталося.

Визначенням конкретних осіб, причетних до катастрофи, займається інша група слідчих, звіт яких оприлюднять наступного року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.