Ключовий "безвізовий" законопроект не встигнуть ухвалити вчасно - депутат

Четвер, 29 жовтня 2015, 11:18

Один з ключових "безвізових" законопроектів #2540а щодо створення Офісу з повернення незаконно виведених активів не встигнуть ухвалити вчасно.

Про це, як повідомляє кореспондент "Європейської правди", заявив депутат від БПП Сергій Лещенко під час круглого столу в Києві.

За його словами, законопроект не встигнуть підготувати до другого читання для голосування в четвер, 5 листопада.

"Ухвалення закону в другому читанні в середу (на засіданні профільних комітетів. - Ред.) робить практично неможливим його винесення на голосування  в четвер", - наголосив Лещенко.

"Моя особиста оцінка з власного досвіду враховуючи. що комітети цього тижня вже відбулися і наступні будуть лише в середу,  полягає в тому, що за ніч такі речі не робляться", - відзначив він.

За словами депутата, народним обранцям потрібно розглянути більше 290 поправок.

Разом з тим, як заявив депутат від "Самопомочі" Руслан Сидорович Україні "не варто бігти за вимогами ЄС", для того щоб встигнути ухвалити законопроекти вчасно.

Водночас варто зауважити, що в понеділок 10 листопада в Брюсселі відбудеться засідання старших посадових осіб безвізового діалогу Україна-ЄС, які оцінюватимуть прогрес України у виконанні Плану дій з візової лібералізації.

Таким чином один з ключових законопроектів ризикує не бути ухваленим до цього дня.

Нагадаємо також, що раніше голова Верховної Ради Володимир Гройсман заявив, що в ЄС очікують ухвалення "безвізових"  законопроектів Україною до 9 листопада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.