Не виконавши вимоги зараз, Україна отримає безвізовий режим за кілька років – депутат

Четвер, 29 жовтня 2015, 12:31

Якщо Україна не виконає вимоги Плану дій з візової лібералізації зараз, то вона може отримати безвізовий режим як мінімум через декілька років.

Про це заявив депутат від БПП Сергій Лещенко під час круглого столу в Києві, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Якщо ми згаємо час, ми можемо увійти в спіраль конфлікту  по прокуратурі та іншим питанням", - відзначив він.

"Більш того, ми можемо вийти на дострокові парламентські вибори навесні і відкладемо питання безвізового режиму до осені наступного року в кращому випадку", - зауважив Лещенко.

"Можемо отримати паузу на декілька років в питанні візової лібералізації",  - додав він.

Як повідомлялося, генпрокурор України Віктор Шокін відмовився виконувати пункти Плану дій з візової лібералізації, що наразі зриває можливе скасування віз до ЄС.

Посол ЄС в Україні Ян Томбінський написав листа до МЗС України, в якому вимагає замінити "четвірку Шокіна", що має обрати кандидатури на адміністративні посади до Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Генеральна прокуратура заявила, що не має наміру змінювати своїх чотирьох представників у конкурсній комісії з обрання антикорупційного прокурора.

Детальніше читайте в статті "Європейської правди" "Віктор Шокін розпочав велику війну. Проти МЗС та безвізового режиму".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.