Потік біженців арктичним шляхом через РФ сповільнився через брак велосипедів

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 10:21

Потік близькосхідних мігрантів, які намагаються дістатися до Європи арктичним шляхом через Росію, різко сповільнився, частково через брак велосипедів, якими вони перетинали кордон.

Про це повідомляє Reuters.

Людей, які шукають притулку в Норвегії, використовують велосипед для перетину кордону з Росією, тому що рух пішоходів там заборонено, а водіїв транспортних засобів штрафують, якщо вони перевозять пасажирів без відповідних документів.

За даними агентства, шукачі притулку зібралися в російському місті Нікель, який є найближчим великим населеним пунктом до прикордонного переходу, і не можуть дістатися Норвегії.

"Тут зібралися вже понад 500 сирійців і вони продовжують з’їжджатися в Нікель. Місцеві магазини  велосипедів порожні. Ні автобус, ні таксі не будуть везти сирійців до Норвегії, тому що вони не мають дійсної візи і водії будуть оштрафовані норвежцями та позбавлені права роботи на міжнародних маршрутах", - сказав один із співрозмовників агентства.

Цього року до Норвегії арктичним шляхом потрапили близько 1200 біженців, тоді як у 2014 році їх було всього кілька десятків.

Раніше ЗМІ оприлюднили історію одного із сирійських біженців, який досяг Норвегії арктичним маршрутом. До кордону Росії і Норвегії сирієць їхав на машині, витративши на це $150. Стільки ж він заплатив за велосипед, на якому проїхав через прикордонний пункт Борисоглєбськ-Сторског.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.