Прем’єр Угорщини звинуватив ЄС у недемократичності через квоти на біженців

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 13:18

Система квот щодо розподілу прохачів притулку була прийнята без врахування думки громадськості і це може призвести до "кризи демократії" в Європі.

Про це заявив прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, пише видання Euractiv.

"Хто уповноважив лідерів Європи, принаймні деяких з них, провадити таку політику? Це ж демократичний континент", - заявив він.

"Коли і хто голосував за прийняття мільйонів людей, які прибули до нас нелегально, і розподіл їх серед держав-членів? Те, що відбувається підриває демократичні основи", - вважає Орбан.

На його думку, запропонована система квот необґрунтована, незаконна і несправедлива. За словами глави угорського уряду, Угорщина відмовляється приймати біженців, видворених з країн Західної Європи, оскільки першою країною ЄС, до якої вони прибули, була Греція.

"А тепер існує ще більша загроза, що система квот стане постійним механізмом, і ті, хто прибуватимуть, будуть автоматично розподілятись – ми цього не приймаємо", - заявив Орбан.

Віктор Орбан є одним з найбільш непримиримих політиків ЄС у питаннях, які стосуються міграції. Раніше він заявляв, що біженці можуть призвести до ісламізації Європи, коли християни перетворяться на меншість.

Для того, що припинити потік біженців до Угорщини уряд вирішив побудувати паркан спочатку на кордоні з Сербією, потім – з Хорватією і Словенією. Пізніше в уряді заявили, що ці заходи виявилися  ефективним, і потік біженців до країни майже припинився. Водночас з проблемами значного притоку людей зіткнулися сусіди Угорщини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.