Ле Пен про звинувачення в кнопкодавстві: я ні в чому не винна

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 18:54

Співголова фракції Європарламенту "Європа націй і свобод" Марсель де Грааф може потрапити під санкції через голосування карткою іншого лідера фракції Марін Ле Пен, яка заперечує свою причетність до ситуації.

Про це пише видання Euobserver.

Зокрема, вона заявила медіа, що нідерландський колега дійсно голосував її карткою і робив це "без її згоди".

"Я абсолютно ні в чому не винна у цьому відношенні", - заявила Ле Пен, додавши, що в усьому винна "незграбність" Де Граафа.

І хоча Ле Пен оцінила наміри Де Граафа, як "ввічливість" і "галантність", вона не готова розділити з ним відповідальність за це. За її словами, вона завжди лишає свою картку, коли покидає залу.

Ле Пен і Де Грааф є співголовами фракції в Європарламенті, відомої своєю проросійською і євроскептичною позицією. Однак, якщо де Грааф у себе в країні незначна політична величина, Ле Пен може претендувати на посаду президента Франції на майбутніх виборах.

Раніше повідомлялося, що депутат Анна Марія Корацца Більдт відзначила відсутність Ле Пен на пленарному засіданні і поцікавилася, що сталося з її голосом.

Камери спостереження зафіксували, як Ле Пен залишила залу засідань, однак її ім’я було присутнє в списку тих, хто голосував пізніше.

Загалом в Європарламенті заявили про 7 випадків голосування карткою Ле Пен за її відсутності і розпочали розслідування цих випадків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.